El- och Automationsingenjör – Automationsavdelningen

Automationspartner söker nu en El- & Automationsingenjör som vill vara med och bygga vår spännande framtid! Vi söker dig som brinner för automation, är duktig, driven och engagerad och som vill bidra till vårt kompetenta team och till vår utveckling! Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer!

Automationspartner AB är inriktat på att effektivisera produktionen inom främst medicinteknik och läkemedelsindustrin, men även inom andra typer av industrier. Vi samarbetar idag med många av de ledande företagen i branschen. I automationskonceptet ingår förutom tillverkning av maskiner även konsultations- och servicetjänster. Automationspartner är sedan 2007 kvalitetscertifierade och sedan 2016 dessutom certifierade enligt den nya standarden ISO 9001:2015 Läs mer på www.automationspartner.se

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i projektform och automationsavdelningens ansvarsområde är att medverka och stödja hela projektprocessen från offert tills att maskinen är drifttagen hos kund. Som automationsingenjör hos oss arbetar du med elkonstruktion eller programmering och idrifttagning av industriella system såsom PLC, HMI, Servo, Robot och Vision. Offert- och dokumentationsarbete samt att supporta vår eftermarknadsavdelning ingår också i arbetsuppgifterna. Din prestation bidrar till att säkra budgeterade kostnader och uppnå planerad leveranstid i våra projekt. Våra kunder finns världen runt och tjänsten kommer att innebära resor både inrikes och utrikes.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som automationsingenjör hos oss så tror vi att du brinner för automation och har en vilja att utvecklas och att lyckas. Du har minst gymnasieutbildning inom automation eller motsvarande erfarenhet, god mekanisk förståelse och gärna erfarenhet av medicinteknisk- eller läkemedelsindustrin. Vi arbetar med styrsystem från bl.a. Siemens, Rockwell, Omron och använder Eplan som verktyg för våra elkonstruktioner.

Tjänsten innefattar många olika kontaktytor vilket gör det viktigt med mycket god social kompetens och god samarbetsförmåga. Du trivs att arbeta i projektform och samarbeta med andra, men är också trygg i att arbeta självständigt. Vi arbetar internationellt med många olika företag så flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Ytterligare språk är meriterande. Erfarenhet från att arbeta utomlands och med andra kulturer är meriterande.

Som person förväntar vi oss att du är analytisk, strukturerad och har god förmåga att planera och organisera. Du är ansvarstagande, har hög arbetsmoral och en stark vilja att lyckas. Du är van att arbeta målstyrt, resultatorienterat och alltid med starkt affärsfokus.

Du är trygg i dig själv, inte rädd för att tänka nytt och bra på att hitta lösningar på de mest komplexa utmaningar. Du inger förtroende, din kompetens och ditt kundfokus är tydligt.

Känner du igen dig i beskrivningen ovan, är du duktig, driven och engagerad och vill bli en del i vårt kompetenta team? Tveka då inte att skicka in din ansökan!

Välkommen att skicka din intresseanmälan i form av CV och personligt brev till oss. Mejla underlaget till work@automationspartner.se Ange vilken tjänst du söker i ämnesraden. Vi behandlar ansökningarna löpande!

Facklig representant Unionen: Senior Design Engineer/Teamleader Anders Rehn, tfn 042-49 97 935