– Vill du verka inom den spännande medicinteknikbranschen?

– Är du nyfiken på modern teknik och drivs av att utveckling?

– Vi söker en Automationsingenjör till vår Aftermarketavdelning.

AutomationsPartner – Ett innovativt företag inom Life Science industrin

Sedan snart 30 år har AutomationsPartner varit verksamma inom segmentet industriautomation för kunder inom medicinteknik. Vi är strax över 50 anställda med alla våra kompetenser strategiskt förlagda till Helsingborg, mitt i Medicon Valley klustret. Vi bygger högkvalitativa monteringsmaskiner med hög precision med hjälp utav den senaste tekniken inom avancerad industriell automation och robotik. Automationspartner är ett välskött företag med långsiktiga ägare och vi växer och flyttar under 2023 in i nya moderna lokaler nära utmärkta kommunikationer i Helsingborg.

Vår Aftermarketavdelning tar över efter att ett maskinprojekt levererats och arbetar nära våra kunder som återkommer för att uppgradera, optimera eller bygga om våra avancerade maskiner och produktionslinjer.

Idag består avdelningen av ett mindre men växande team på 5 medarbetare inom service, konstruktion och inköp och din roll kommer att vara relaterad till industriell automation och att vara delaktig i små och medelstora maskinombyggnadsprojekt tillsammans med avdelningens egna resurser samt kollegor från andra avdelningar.

Rollen – Automationsingenjör

Som Automationsingenjör är du en nyckelperson som ansvarar för programmering och elkonstruktion i projekten som avdelningen levererar.

Du driver och färdigställer automations- och elkonstruktionsarbete i projekt av olika storlek, men tjänsten innebär även löpande automationsrelaterat supportarbete inom avdelningen samt ut mot vår internationella kundbas. Arbetet innefattar elkonstruktion i Eplan och programmering av marknadsledande PLC/HMI system samt servo och industrirobotik.

Tjänsten innebär också att du med din kunskap, i den tidiga säljfasen av ett nytt projekt, ger input vid offertarbete och budgetering. Ditt arbete bedrivs både på AutomationsPartner och ute hos kund, i Sverige eller utomlands.

Din kunskap, precis som övrigas i bolaget, värderas högt och företagskulturen präglas av delaktighet och öppenhet.

Vem är du?

 • Du har en yrkeshögskoleutbildning inom el och/eller automation.
 • Du har minst 4 års erfarenhet av rollen som automationsingenjör.
 • Du är en person som både gillar utmaningar och ansvar.
 • Du är duktig på att kommunicera både på svenska och engelska, både med kund och projektteam.
 • Du är serviceminded och drivs av nära kundrelationer.
 • Du är strukturerad, resultatinriktad och är till naturen lösningsorienterad.
 • Du är nyfiken på modern teknik och vill ligga i framkant vad gäller tekniska trender.
 • Meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem och förstår processen väl.

Vad erbjuder vi dig?

 • Ett utvecklande arbete i en betydelsefull bransch.
 • En möjlighet att ta del av en djupt rotad positiv företagskultur med fokus på spännande teknik, utveckling och internationella kundrelationer i en bransch där kunskap och erfarenhet värdesätts.
 • Flexibla arbetstider med möjlighet att kombinera arbetsliv med privatliv.
 • Ett attraktivt friskvårdsbidrag för att främja en välmående personal.
 • Kollektivavtal med Unionen.

AutomationsPartners medarbetare upplever en hög arbetstillfredsställelse, en öppen atmosfär samt en meningsfullhet i att arbeta inom Life Science.

Hur ser vårt affärserbjudande ut?

Vi samarbetar med globala och lokala medtec-kunder och levererar produktutvecklingstjänster, avancerade monteringsmaskiner och robotlösningar som utvecklas och tillverkas i egen regi genom hängivna ingenjörer inom mekanik och automation med erfarna tekniker. Våra kunder är mycket nöjda med kvaliteten på våra leveranser och kundrelationerna är långa och djupa.

Är det dig vi söker?

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill utvecklas tillsammans med vårt kompetenta team? Tveka då inte att skicka in din ansökan!

Skicka din ansökan i form av CV och personligt brev till work@automationspartner.se.
Frågor om tjänsten besvaras av Fredrik Sjöstrand, Service & Eftermarknadschef, fredrik.sjostrand@automationspartner.se och Susanna Ottosson, HR-ansvarig, susanna.ottosson@automationspartner.se.
Kontakt från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.