– Vill du verka inom den spännande medicinteknikbranschen?

– Är du nyfiken på modern teknik och drivs av att utveckla personalen?

– Vi söker en Chef för Automationsavdelningen.

AutomationsPartner – Ett innovativt företag inom Life Science industrin

Sedan snart 30 år har AutomationsPartner varit verksamma inom segmentet industriautomation för kunder inom medicinteknik. Vi är strax över 50 anställda med alla våra kompetenser strategiskt förlagda till Helsingborg, mitt i Medicon Valley klustret. Automationspartner är ett välskött företag med långsiktiga ägare. AutomationsPartner växer och flyttar under 2023 in nya moderna lokaler nära utmärkta kommunikationer i Helsingborg.

Automation- och visionavdelningen supporterar våra övriga avdelningar med att konstruera och programmera de maskiner som designats av oss. Avdelningen består av ett team på ca 10 skickliga ingenjörer inom automation, elkonstruktion, robotprogrammering och vision. All vår personal har en djup kunskap om branschen och en lång erfarenhet av att bygga kundspecifika maskiner med en hög grad automation.

Rollen – Chef Automationsavdelningen

Du är med din yrkeskunskap inom Automation, den självklara partnern för både avdelningen och kunden och du kommer initialt att lägga ca 30% av tiden på att leda teamet, process och avdelningsutveckling och ca 70% på att vara en del av våra projekt som Automationsingenjör.

Som chef utvecklar du strategier, medverkar till långsiktiga teknikval, sätter mål och mätvärden för teamet samt följer upp mot den budget du själv varit med och beslutat. Du har en naturlig fallenhet för resurs och kompetensplanering vilket innebär ansvar för att rätt resurser finns tillgängliga och planeras in i kundprojekten.

Som Automationsingenjör är du med i diskussioner redan från projektstart och är inte rädd för att påverka när du ser att det finns förbättringar att göra, allt med utgångspunkt i bolagets och personalens bästa.

Din kunskap, precis som övrigas i bolaget, värderas högt och företagskulturen präglas av delaktighet och öppenhet.

Vem är du?

 • Du har en universitetsexamen eller liknande inom relevant område.
 • Du har minst 5 års erfarenhet av liknande roll och/eller med ledar- och chefserfarenhet inom till exempel tillverkande industri.
 • Du är lyhörd för personalen och ser utveckling som något naturligt.
 • Du är duktig på att kommunicera både på svenska och engelska.
 • Du är nyfiken på modern teknik och vill ligga i framkant vad gäller tekniska trender.
 • Du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem, gärna Monitor, och förstår processen väl.

Vad erbjuder vi dig?

 • Ett utvecklande arbete med fokus på ledarskap.
 • En möjlighet att ta del av en djupt rotad positiv företagskultur med fokus på spännande teknik, utveckling och internationella kundrelationer i en bransch där kunskap och erfarenhet värdesätts.
 • Flexibla arbetstider med möjlighet att kombinera arbetsliv med privatliv.
 • Ett attraktivt friskvårdsbidrag för att främja en välmående personal.
 • Kollektivavtal med Unionen.

AutomationsPartners medarbetare upplever en hög arbetstillfredsställelse, en öppen atmosfär samt en meningsfullhet i att arbeta inom Life Science.

Hur ser vårt affärserbjudande ut?

Vi samarbetar med globala och lokala medtec-kunder och levererar produktutvecklingstjänster, avancerade monteringsmaskiner och robotlösningar som utvecklas och tillverkas i egen regi genom hängivna ingenjörer inom mekanik och automation med erfarna tekniker. Våra kunder är mycket nöjda med kvaliteten på våra leveranser och kundrelationerna är långa och djupa.

Är det dig vi söker?

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill utvecklas tillsammans med vårt kompetenta team? Tveka då inte att skicka in din ansökan!

Skicka din ansökan i form av CV och personligt brev till work@automationspartner.se.

Frågor om tjänsten besvaras av Stefan Hansson, COO, stefan.hansson@automationspartner.se och Susanna Ottosson, HR-ansvarig, susanna.ottosson@automationspartner.se.