– Vill du verka inom den spännande medicinteknikbranschen?

– Har du rötterna i tekniken och är en trygg ledargestalt?

– Vi söker en Chef till vår avdelning för Maskinbyggnation.

AutomationsPartner – Ett innovativt företag inom Life Science industrin

Sedan snart 30 år har AutomationsPartner varit verksamma inom segmentet industriautomation för kunder inom medicinteknik. Vi är strax över 50 anställda med alla våra kompetenser strategiskt förlagda till Helsingborg, mitt i Medicon Valley klustret. Automationspartner är ett välskött företag med långsiktiga ägare. AutomationsPartner växer och flyttar under 2023 in nya moderna lokaler nära utmärkta kommunikationer i Helsingborg.

Avdelningen för Maskinbyggnation supporterar alla våra övriga avdelningar med att bygga de maskiner som designats av oss. Avdelningen består av ett team på ca 15 skickliga tekniker och elektriker, en gods- och lageravdelning samt en modern avdelning med CNC-bearbetning. All vår personal har en djup kunskap om branschen och lång erfarenhet av att bygga kundspecifika maskiner med en hög grad automation.

Rollen – Chef Maskinbyggnation

Ditt uppdrag är att leda den dagliga verksamheten på avdelningen och säkerställa korrekta leveranser i tid till våra kunder i en dynamisk miljö där vår verksamhet står inför en expansion och flytt till nya lokaler.

Du har en nyckelroll och är avgörande för vår möjlighet till framgång på både kort och lång sikt. Det blir din huvuduppgift att fortsätta utveckla och förbättra vår metodik för hur maskinbyggnad ska utvecklas framåt med avseende på effektivitet, tillgänglighet och kvalitet. Du tar det övergripande ansvaret för produktionsplanering och bemanning samt har direkt personalansvar för 15 medarbetare.

Tillsammans med utsedda projektledare säkerställer du att kunderna får kvalitetssäkrade leveranser i rätt tid. Du kommer även att arbeta med kalkylering, produktionsberedning och kvalitetsarbete samt ansvara för att de uppsatta målen nås genom kontinuerlig uppföljning av produktionens prestation och följer upp mot den budget du själv varit med och beslutat.

Vem är du?

 • Du har en universitetsexamen eller liknande inom relevant område.
 • Du har minst 5 års erfarenhet av liknande roll och/eller med ledar- och chefserfarenhet inom till exempel tillverkande industri.
 • Du är lyhörd för personalen och ser utveckling som något naturligt.
 • Du är duktig på att kommunicera både på svenska och engelska och har erfarenhet från fackliga förhandlingar.
 • Du är strukturerad, resultatinriktad och har tidigare erfarenhet av LEAN och ständiga förbättringar.
 • Du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem, gärna Monitor, och förstår processen väl.

Vad erbjuder vi dig?

 • Ett utvecklande arbete med fokus på ledarskap.
 • En möjlighet att ta del av en djupt rotad positiv företagskultur med fokus på spännande teknik, utveckling och internationella kundrelationer i en bransch där kunskap och erfarenhet värdesätts.
 • Flexibla arbetstider med möjlighet att kombinera arbetsliv med privatliv.
 • Ett attraktivt friskvårdsbidrag för att främja en välmående personal.
 • Kollektivavtal med Unionen.

AutomationsPartners medarbetare upplever en hög arbetstillfredsställelse, en öppen atmosfär samt en meningsfullhet i att arbeta inom Life Science.

Hur ser vårt affärserbjudande ut?

Vi samarbetar med globala och lokala medicinteknik-kunder och levererar produktutvecklingstjänster, avancerade monteringsmaskiner och robotlösningar som utvecklas och tillverkas i egen regi genom hängivna ingenjörer inom mekanik och automation med erfarna tekniker. Våra kunder är mycket nöjda med kvaliteten på våra leveranser och kundrelationerna är långa och djupa.

Är det dig vi söker?

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill utvecklas tillsammans med vårt kompetenta team? Tveka då inte att skicka in din ansökan!

Skicka din ansökan i form av CV och personligt brev till work@automationspartner.se.

Frågor om tjänsten besvaras av Stefan Hansson, COO, stefan.hansson@automationspartner.se och Susanna Ottosson, HR-ansvarig, susanna.ottosson@automationspartner.se.