– Vill du verka inom den spännande Medtech branschen?

– Kan du omvandla en utmaning till en möjlighet?

– Vi söker en Design Engineer till vår Mekanikkonstruktionsavdelning inom affärsområde Operations.

Ett innovativt företag inom Life Science industrin

Sedan snart 30 år har AutomationsPartner varit verksamma inom segmentet industriautomation för kunder inom medical device. Vi är strax över 50 anställda med alla våra kompetenser strategiskt förlagda till Helsingborg, mitt i Medicon Valley klustret. Automationspartner är ett välskött företag med långsiktiga ägare. AutomationsPartner växer och flyttar under 2023 in nya moderna lokaler nära utmärkta kommunikationer.

Operations är ett affärsområde inom AutomationsPartner som erbjuder maskindesign och leverans genom projektstyrda team med skickliga ingenjörer och tekniker. Vår internationella kundbas anlitar oss eftersom de litar på vår gemensamma kunskap och mångåriga erfarenhet av att designa och leverera maskiner för den krävande medtechbranschen.

Rollen – Design Engineer

Du är den trygga partnern inom företaget, med kunskapen att komma med input när ett nytt koncept ska tas fram eller när ett befintligt koncept behöver höjas ett snäpp. Du är med i diskussioner i projektet redan från start och är inte rädd för att påverka när du ser att det finns förbättringar att göra, allt för att kunden ska bli så nöjd som möjligt. Din kunskap, precis som övrigas i bolaget, värderas högt och företagskulturen präglas av delaktighet och öppenhet. Du arbetar i ett moget team bestående av projektledare, automationsingenjörer, mekanikingenjörer och tekniker som med sin gemensamma erfarenhet driver projekten framåt. Projekten drivs i nära samarbete med kunden vilket gör det viktigt med god social kompetens, samarbetsförmåga och en förmåga att förstå och omvandla kundens behov till en möjlighet. Resor förekommer både inom Sverige och internationellt. Vi är verksamma i en reglerad bransch där det krävs att dokumentationen är på plats och att projektmodeller, rutiner och uppföljning sker enligt plan.

Vem är du?

 • Du är brinner för ny teknik, har ett kreativt sinne för industriella processer och en stark vilja att utvecklas genom ständiga förbättringar.
 • Du är receptiv och har förmågan att förstå vad kunden behöver och tolka det till vad vi kan åstadkomma.
 • Du har ett utpräglat konstruktivt tänkande och en förståelse för teamets och bolagets bästa.
 • Du har en god kommunikationsförmåga både på svenska och engelska och kan utan tvekan ställa dig framför kund eller projektteam och redogöra för den fakta du tagit fram så att slutresultatet blir det alla parter strävar efter.
 • Du är ansvarstagande och har en mycket god förmåga att planera ditt eget arbete.
 • Du är trygg i din roll och har minst 5 års yrkeserfarenhet efter din examen inom till exempel mekatronik eller maskindesign.
 • Du har god kunskap om industriella processer och trivs med att arbeta i projektform.
 • Du är hands on och kan, om det behövs, gå ut i produktionen för att konstatera att det du konstruerat fungerar i verkligheten.
 • Vi ser det som positivt ifall du tidigare varit verksam som industrikonsult, arbetat utomlands och med andra kulturer. Vi ser gärna kvinnliga sökande till tjänsten.
 • Meriterande är om du har utbildning och kunskap från att jobba i Solid Works och med PDM-system.

Vad erbjuder vi dig?

 • En möjlighet att ta del av en djupt rotad positiv företagskultur med fokus på spännande teknik, utveckling och internationella kundrelationer i en bransch där kunskap och erfarenhet värdesätts.
 • Arbete med avancerade produktions- eller robotlinjer i hängivna projektteam där vi lyckas tillsammans med kunden.
 • Flexibla arbetstider med möjlighet att kombinera arbetsliv med privatliv.
 • Ett attraktivt friskvårdsbidrag för att främja en välmående personal.
 • Kollektivavtal.

AutomationsPartners medarbetare upplever en hög arbetstillfredsställelse, en öppen atmosfär samt en meningsfullhet i att arbeta inom Life Science.

Hur ser vårt affärserbjudande ut?

Vi samarbetar med globala och lokala medtech-kunder och levererar produktutvecklingstjänster, avancerade monteringsmaskiner och robotlösningar som utvecklas och tillverkas i egen regi genom hängivna ingenjörer inom mekanik och automation med erfarna tekniker. Våra kunder är mycket nöjda med kvaliteten på våra leveranser och kundrelationerna är långa och djupa.

Är det dig vi söker?

Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill utvecklas tillsammans med vårt kompetenta team? Tveka då inte att skicka in din ansökan!

Skicka din ansökan i form av CV och personligt brev till work@automationspartner.se

Frågor om tjänsten besvaras av Sebastian Fägerstrand, Chef Mekanikkonstruktion på 076-492 73 27 och Susanna Ottosson, HR-ansvarig, susanna.ottosson@automationspartner.se.